Anasayfa / Kategorisiz / ATIL BİNAYI ÜRETEN BİR MERKEZE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ
Başkanımız Ulaş Tepe, eski belediye hizmet binasında kadınlara yönelik olarak devam eden dikiş nakış ve el sanatları kurslarını ziyaret etti. Kadınların kurslara ilgisinden oldukça memnuniyet duyan Başkan Tepe, Gülyalı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle birlikte yürütülen kurslarla eski hizmet binasının vatandaşa hizmet etmeye kaldığı yerden devam ettiğini vurguladı.

"ALIM GARANTİLİ İŞLER YAPACAĞIZ"

Göreve başladıkları günden bu yana israfsız bir yönetim anlayışı uyguladıklarını belirten Başkan Tepe, "Gülyalı Belediyesi uzun zaman önce Gülyalı Hanımlar Lokali"ni hizmete açmıştı. Mevcut yapısıyla işlerliği olmayan bir hizmetti. Biz kadınlarımızın bir araya geldiklerinde üretime katılmalarını, kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. İşlevsiz bir şekilde kullanılan mevcut yapıyı gözden geçirerek düzenledik. Kira ödediğimiz alandan çıkarak eski hizmet binamızın bir katını kadınlarımıza tahsis ettik. Üstelik oturan değil üreten bir anlayışı uygulamaya koyduk ve Halk Eğitim Merkeziyle kurslar açarak kadınlarımızın üretmelerinin önünü açtık. Dikiş nakış kurslarında başarılı olanlar ilçemizdeki tekstil fabrikasında işe başlıyor. Onlara malzeme desteğinde de bulunacağız ve Gülyalı Belediyesi olarak ürettikleri ürünlere alım garantisi vereceğiz" dedi.

"ÇOK AMAÇLI BİR BİNA OLACAK"

Atıl durumda bulunan binayı sosyal ve kültürel işlerde kullanacaklarını belirten Başkan Tepe, her katta farklı etkinliklerin yapılmasını sağlayacaklarını vurguladı. Başkan Tepe, "Bir katında kadınlarımız kurs hizmetleri alacak. Bir katında çocuklarımıza yönelik olarak Kodlama Atölyesi kuracağız. Kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için çok amaçlı hizmet veren bir yer olacak" dedi.