Anasayfa / Kategorisiz / İLÇEMİZE İNTERAKTİF BİR KÜTÜPHANE KAZANDIRIYORUZ
Kimsenin Siyasi Geleceği Kardeşlerimin Geleceğinden Önemli Değil
İLÇEMİZE İNTERAKTİF BİR KÜTÜPHANE KAZANDIRIYORUZ

İlçe kütüphanesinin bulunduğu konumdan oldukça rahatsızlık duyduğunu belirten Başkanımız Ulaş Tepe, "Sorununun çözümüne yönelik önerilerimiz basit gerekçelerle kabul edilmedi, geçen süre zarfında da herhangi bir gelişme yaşanmadı. Kimsenin siyasi geleceği benim öğrenci kardeşlerimin geleceğinden önemli değil. Sorunu kendi imkânlarımızla çözeceğiz" dedi. Başkan Tepe, eski belediye hizmet binasını modern bir içerik ve görünüme kazandırarak tümüyle sosyal ve kültürel hizmetlerde kullanmak üzere kadınların, çocukların ve gençlerin hizmetine açacaklarını belirtti.

MAKAM ODASI KODLAMA ATÖLYESİ OLACAK

4 katlı eski hizmet binasının her bir katının farklı ihtiyaçları karşılayacağını ifade eden Başkan Tepe, "Eski makam odasının bulunduğu katı Kodlama Atölyesi, Okuma Salonu ve Ödev Evi mantığında modern bir kütüphanecilik anlayışıyla dizayn edeceğiz. Klasik kütüphanecilik anlayışının ötesinde yeni neslin beklentilerini karşılayacak bir hizmet olacak. Üstelik Ordu Üniversitesi"nin Eğitim Fakültesi"nde öğrenim gören genç öğretmen adaylarımızı burada öğrencilerimizle buluşturarak ödevlerini yapmalarını sağlayacağız. Bu katın ödeneğinin önemli bir kısmını dışardan edindiğimiz bir kaynaktan karşılayacağız" dedi.

SÜREÇLE İLGİLİ NELER YAŞANMIŞTI"

Başkan Tepe, geçtiğimiz yaz döneminde konuyu gündeme taşımış ve 29 Temmuz 2019 tarihinde "Gülyalı"ya Yakışır Bir Kütüphane Kazandıracağız" müjdesini kamuoyuyla paylaşmıştı. İlçe Kütüphanesinin bulunduğu yerin değiştirilmesi için eski belediye hizmet binasının iki katı Kültür ve Turizm Bakanlığına ücretsiz olarak tahsis edilecekti. Kütüphanenin yeni yerinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öncesinde öğrencileri kabul edebilmesi için Başkan Tepe tarafından Belediye Meclisi Olağanüstü gündemle toplanmış, AKP"li meclis üyelerinin çekimser oylarına karşılık gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilmişti. Daha sonraki süreçte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden tahsisle ilgili olumsuz görüş bildirilmiş ve kütüphanenin bulunduğu konumdan taşınması askıya alınmıştı. Geçen 6 aylık süreçte sorunun çözümüne yönelik hiçbir adımın atılmadığını gören Başkan Tepe, dün konuyu tekrar gündeme taşıyarak, İlçe Kütüphanesinin Çikolata Park içerisinde sosyal tesis alanlarına taşınmasını önermişti.