Anasayfa / Kategorisiz / BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Olağan şekilde her ay gerçekleşen belediye meclis toplantıları koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 3 ay süreyle ertelenmişti. Yalnızca olağanüstü durumlarda izin verilen toplantılar için belediyemizin izin talebi kabul gördü. Çikolata Park içerisindeki Gülyalı Sosyal Tesisleri konferans salonunda salgına karşı önlemler alınarak gerçekleşen toplantıda 2019 yılı denetim komisyonu ve faaliyet raporu oylandı ve 2020 yılı meclis komisyonlarının seçimi gerçekleştirildi.

3 ADET HİBE ARAÇ BELEDİYE ENVANTERİMİZE GİRİYOR

Hibe araçların Gülyalı"ya getirilmesi için meclisten onay alınması gerektiğini ifade Başkan Tepe, "Araç filomuzdaki eksikleri tamamlıyoruz. Salgın sebebiyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında araç eksikliği yaşadık ve çözüm için arayışa geçtik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 adet ikinci el aracı belediyemize hibe olarak kazandırıyoruz. Yaşadığımız sorunlarla ürettiğimiz çözümler için gerekli adımları hızlıca atmaya devam ediyoruz" dedi.

ESNAFA EKONOMİK DESTEK İÇİN MECLİS KARARI

Salgının başladığı andan itibaren ekonomik anlamda olumsuz etkilenen esnaflarla ilgili destekleme çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Tepe, "Verdiğimiz desteklerin birçoğu Ordu"da ilk kez gerçekleşti ve örnek oldu. Dolmuş ve taksicilere yakıt desteği, belediyemizin kiracıları olan esnafların kiralarının ertelenmesi, sağlık çalışanlarına misafirhane hizmeti gibi çalışmalarımız kamuoyunda da büyük takdir topladı" dedi. Yakıt desteği ve kira ertelemesi konusunda belediye meclisinin gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN TEPE"DEN MECLİS ÜYELERİNE VE PERSONELE TEŞEKKÜR

2019 yılı faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildikten sonra söz alan ve bir yılda Gülyalı"da gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Başkan Tepe, "Bugüne kadar Gülyalı"ya hizmette bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Gülyalı"yı birlikte yönettiğimiz siz değerli belediye meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak asıl teşekkürü aldığımız kararları uygulama konusunda sahada canla başla çalışan belediye personellerimize etmek istiyorum. Kestane deresinden Turnasuyu"na kadar biz kocaman bir aileyiz" dedi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

2020 yılı Belediyemiz komisyonlarında görev alacak üyelerin seçimi şu şekilde gerçekleşti:

Encümen Üyeleri: Uğur Yetgin ve Ahmet Yüce
Bütçe Komisyonu: Efe Korkmaz, İsa Yılmaz, Yener Aydın ve Arif Şenel.
İmar Komisyonu: Nurettin Aydoğdu, Ertan Aksoy, Ahmet Yüce ve Refik Koyun