12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Programı

İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ilçemiz Turnasuyu Kız Anadolu Lisesinde düzenlenen programla kutlandı.
Turnasuyu Kız Anadolu Lisesi konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene İlimiz Vali Yardımcısı İlçemiz Kaymakam Vekili Sayın Mehmet Erhan TÜRKER, Gülyalı Belediye Başkanı Sayın Talip ŞEN, İlçemiz Garnizon komutanı J.Üst.Teğ. Esat Can ÖZTÜRK ayrıca sivil toplum kuruluşları, daire Amirleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazmayı kabul ediş olayları, İstiklal Marşının ilk ve son bölümünün yorumlarını, İstiklal Marşının yazılışı sırasında işgal altındaki Anadolu’nun durumu hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.
Daha sonra öğrenciler Safahat’tan şiirler okudu, öğrenciler tarafından tiyatro oyunu sahnelendi.
Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının kabulü dolayısıyla düzenlenen, İstiklal Marşını okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere İlçemiz Kaymakam Vekili Mehmet Erhan TÜRKER, İlçe Belediye Başkanı Talip ŞEN ve İlçe Garnizon komutanı J.Üst.Teğ. Esat Can ÖZTÜRK tarafından ödülleri verilerek tören sona erdi.