Anasayfa / Haberler / 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Çok değerli Hemşehrilerim,

Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk Milletinin milli iradesine karşı alçakça bir darbe girişimi düzenlendi. Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyetine sömürgeci Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlayan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Makamını, Meclisini, İstihbarat Teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini, Başbakanlık Makamını teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.

Oysa bizim kültürel, siyasal ve etnik farklılıklarımız olabilir, ama vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi, demokrasi, özgürlük, eşitlik hepimizin ortak paydasıydı.

Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize ihanet eden hain ve alçak Fetö terör örgütü ve yapılanması bunu düşünemediler, onların hesabı vardı ama Yüce Mevlanında hesabı vardı.

15 Temmuz"da, Sn. Cumhurbaşkanı"mızın önderliğinde meydanlarda, tıpkı Çanakkale"de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen Büyük Türkiye vardı, büyük ve Aziz Türk Milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt"te olduğu gibi, 718 yıl önce Söğüt"te, 564 yıl önce İstanbul"da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır.

Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale"de, Dumlupınar"da ne cevap vermişşe, 15 Temmuz"da da aynı cevabı vermiş, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Bu nedenle millet olarak bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, güzel ülkemiz Türkiye, artık yeni bir döneme girmiş ve bugün 15 Temmuz öncesinden daha da güçlü hale gelmiştir.

Ben bu vesile ile 2. Yılında Vatanımız için canını veren 15 Temmuz Şehitlerimizi ve Gazi"lerimizi, başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün Şehit ve Gazi"lerini saygı, rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz "u Unutmadık Unutmayacağız Unutturmayacağız 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun.

Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Talip ŞEN

Gülyalı Belediye Başkanı